Личности

Фънкастичният Момчил и новото парче „Пясъчна любов”

Funkastic

Анна Манова

Група Funkastic е един сравнително нов проект на няколко добре познати лица от българската сцена. Вокалът на групата – самоковецът Момчил Степанов е познат глас от дублажа на множество филми и реклами, последното му озвучаване е на Кристоф от „Замръзналото кралство”. Преди това талантливият музикант е имал и множество изяви на самоковска сцена с групи и солово. До скоро приятният му тембър беше един от най-разпознаваемите и в радио ефира.

“Групата е създадена в края на 2013-та година от Ненчо Стефанов – NinYo, Светослав Димитров и Алекс Нушев. Те ме поканиха за фронтмен и вокал, а към нас се присъедини и басистът – Станислав Драгиев. Решихме, че в България има сериозна ниша в този тип музика – новия DJ Funk, който по света много силно набира скорост. Затова направихме този експеримент – да комбинираме любимата си фънк музика с модерното електронно звучене. Резултатът е “Пясъчна любов”. Песента е дело на Станислав, доразвита е от Светльо, след което те я предложиха за първо парче на новата група. Така че, е минала през много метаморфози – от рок до електронен фънк. Беше селектирана между 12-те финалисти в радиоконкурса на БНР за авторкса песен – “Златна пролет – 2014”. След това, обаче, я дисквалифицираха, защото в най-ранния си вариант, преди около 10години, е изпълнена веднъж в ефир. Нещо, което дори нейният автор беше забравил. Но правилата са си правила, с основание ни дисквалифицираха”, споделя вокалът Мони.

Другите членове на групата са – Алекс Нушев (DJ), работещ като композитор и аранжор с много от популярните български изпълнители, Ненчо Стефанов- NinYO е познат на меломаните като барабаниста на Тома и група „Торнадо”, а Светослав Димитров (китара) и Станислав Драгиев (бас) са неизменна част от клубния живот в страната ни. В проекта Funkasticмомчетата залагат на съвременното звучене и стилното изпълнение на поп и фънк стил. Първата песен на групата носи звучното заглавие „Пясъчна любов”и както подсказва самото то е заредено с много лятно настроение, с дъх на море, слънце и горещи страсти. Най-доброто съчетание за сезона! Сингълът е по музика на Станислав Драгиев и текст на Мария Маврова и вече може да се похвали с три клубни ремикса. Аранжиментът му е дело на цялата група и е вдъхновен от възраждането на фънк музиката и съвременните експерименти на диджейте в този стил в световен мащаб.

Така, че ако чуете парчето и неусетно си затананикате:

 

„Хей, сънувам те – пустиня от мечти.

Хей, рисувам те – с морските вълни”,

това е сигурен знак, че сте в унисон с лятото и на вълна „Пясъчна любов”.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close