Боровец

Французин спечели гигантския слалом на писта „Попангелов”

pobeditel borovecВиктор Мюфа-Жанде от Франция спечели гигантския слалом за Европейската купа по ски-алпийски дисциплини в Боровец. Зад французина, дал общо време от двата манша 2:28,75 минути, на писта „Попангелов“ останаха Джовани Борсоти ( Ит)  – +0,39 сек. и Мануел Фелер ( Ав ) – +0,42 сек.
С този успех 24-годишеният Жанде потвърди отличната си форма и високата си класа. Преди това Мюфа-Жанде е карал за ЕК в Банско и в Пампорово.
Французинът изрази задоволството си от пистата “Петър Попангелов”, а класиралият се трети Фелер добави, че организацията е перфектна и че Боровец е готов за домакин на Световната купа.

Камен Златков постигна най-предно класиране от българите. 16-годишният талант завърши 35-и, на 7,62 сек след победителя. Веднага след Камен, с 4 стотни по-слабо време, се нареди неговият връстник Алберт Попов. Йоан Тодоров остана 39-и, с разлика 8,98сек от Мюфа-Жанде.

Между двата манша днес, под бурните аплодисменти на публиката, демонстративно паралелно спускане направиха легендарните скиори Петър Попангелов и Марк Жирардели.Утре на писта „Попангелов“ ще се проведе слалом за ЕК. Достъпът на зрители отново е свободен, като за всички е осигурен безплатен транспорт от курорта и от Самоков.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close