Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Фотографите от ОУ „Христо Максимов” видяха през обектива Самоков като магичен и обичан

„Самоков 365”

Ученици от ОУ „Христо Максимов” подредиха изложба на снимки, плод на техния труд, във фоайето на училището. Малките фотографи са част от групата „Фотография и графичен дизайн”, под ръководството на креативната им преподавателка Боряна Спасова. Целият набор от пейзажи и интересни кадри са направени през периода на членуването им в групата и са както забавни, така и опознавателни.

Изложбата е представена по един доста нестандартен и артистичен начин и акцентира на различни точки в града, през погледа и обектива на учениците. Тя е мобилна и предстои да бъде експонирана и на други локации. Децата са уловили различни моменти, разучили са специфични техники на заснемане, докоснали са се до нови места.

Наред с интересните кадри малките фотографи представиха и мултимедиен филм  – „Самоков – магичен и обичан”, в който заедно с ръководителката им Боряна Спасова са събрали на едно място впечатляващи кадри на града от птичи поглед, туристически забележителности, част от символите на града и интересни исторически факти за миналото на Самоков. „Китното ни градче има богата история, достойно минало и обещаващо бъдеще”, се казва в началото на филма.

„Това е един мултимедиен филм, показващ прекрасния ни град през призмата на едно изключително красиво днес, но с препратка към достолепното вчера и с поглед, отправен към едно обещаващо утре. Така изглежда Самоков през нашите очи – моите и на децата от групата ми по „Фотография и графичен дизайн”. Градът ни е магичен и обичан от всички нас”, сподели Спасова.

На 29.06.18 г./петък/ се проведе заключителната изява на групата „Фотография и графичен дизайн“, която се осъществи по проект „Твоят час“.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close