Слайд категория

„Фотинов 24/7“ част от „Самоков 365“

fotinov logoУчилищният вестник на ПГ „Константин Фотинов“ става реалност от ноември

Аз и моят клас вече две години изучаваме „Журналистика” в училище. Това така ни запали, че решихме да пробваме да направим училищен вестник. Идеята е много хубава, но същевременно никак лесна за изпълнение.

Казвам се Христиана Видинова и сега ще ви разкажа накратко как започна всичко…  Хората са казали, че една идея е нищо без последователи и са много прави. Когато узря намерението да направим вестник, се замислихме за куп подробности – име, екип, тематика, структура….

Единодушно решихме вестникът да се казва „Фотинов 24/7”. Целта ни е да следим всички новини, нередности и предстоящи събития в нашата гимназия, защото „Ние виждаме всичко 24 часа 7 дни в седмицата“. Т.е. този вестник ще бъде изцяло посветен на нашето училище, на класовете в него. Всеки брой ще представя отделен клас. Разбира се няма да пренебрегнем нищо, което по един или друг начин одобряваме или не. За нас като млади хора е важно да даваме и добри идеи, свързани със Самоков.

Освен вестник, решихме да има радиопредаване веднъж седмично отново на територията на училището. От друга страна, за да може една новина да достига до всички максимално бързо, сме обмислили и онлайн вариант – сайта на ПГ”Константин Фотинов”.

Приканваме тези от вас, които имат желание да ни сътрудничат, да бъдат част от нашия екип и да ни помагат при подготовката на предаванията и на вестника – да ни пишат на имейл fotinov24-7@mail.bg .

Целият този процес, нямаше да бъде реализиран без помощта на г-жа Мария Коеджикова, която много ни помага във всяко едно отношение. Благодарение на нея, ние се обединяваме около дадена идея и търсим начин да я осъществим. Така е и ще бъде с всичките проекти, които са свързани с „Фотинов 24/7“.

Понеже задачата е амбициозна и нелека и за да се справим с вестника, радиото и сайта, г-жа Коеджикова ни раздели на три екипа.

Екипът, който ще работи по вестника се състои от 10 човека – Дилияна Грошарска, Евелина Ангелова, Елизабет Машова, Лилия Вукадинова, Иво Петров, Вероника Георгиева, Мариян Гребенчарски, Крум Крумов, Веселина Алинска и Христиана Видинова.

Иво Петров, Елизабет Машова, Велизар Величков, Александра Майдавска и Маргарита Александрова ще качват всички новини в сайта на гимназията.

А пък за вашето добро настроение веднъж седмично ще се погрижат Виктор Лозанов, Иван Тотев, Стефан Кривошиев, Ивана Кучиева, Танита Соколова, Симона Вардарова, Кристина Манова с музикалното радио предаване.

През последната година класът ни се сприятели доста с екипа на вестник „Самоков 365” и ние искаме да им благодарим за това, че ще ни помогнат с фактическата реализация на училищния ни печатен формат. Той ще бъде част от „Самоков 365“ всеки месец като средна страница.

Благодарение на техния летен стаж, ние придобихме умения и знания, които не могат да бъдат дадени така доброволно никъде в града. Миналата година Анна Манова и Мария Галчева водеха нашите часове по журналистика и успяха от гледната точка на действащи журналисти да ни представят професията, нейните предизвикателства и подводни камъни такива, каквито са в реалността. Радваме се, че продължаваме да работим с вас за поредна година, защото вие ни помогнахте много!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close