Местен бизнесПредприемачиРегионалниСамоков

Фондация „СИЙД“  с награда от програмата за социално предприемачество LET’S GO 2023

„Самоков 365“

Самоковската фондация „Сийд“ бе сред отличените в тазгодишната програма за социално предприемачество LET’S GO 2023. Местната фондация участва в тримесечно обучение за бизнес планиране с кауза.

LET’S GO 2023 подкрепи екипите на 16 организации от цялата страна по пътя от идея към стартиране на социално предприятие. Фондация „Сийд“ успя да се класира сред трите печеливши НПО-та, като получи парична премия в размер от 10 000 лв. Фондацията е създадена от Георги Николов – Гопето през 2015 година, а към момента в нея има около 40 доброволци.

Със спечелената сума от фондацията планират да развият още повече социалното си пространство Hub-а в Самоков като предлагат организиране на тиймбилдинги на компании и организации. Като идеята е част от приходите събрани от събития да отиват за стипендии за някои от доброволците в организацията и за развитието по пътя на висшето образование.

„Това е голямо признание за нас. И показва, че вървим в правилната посока, че ни чуват и че Hub-a има много потециал. Благодаря на прекрасния екип, на Деси Николова и Миролюба Ташова“, сподели основателят и председател на фондация „Сийд“ Георги Николов.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close