Регионални

„Фондацията” и Росица Пейчева ще веселят самоковци за празника на града

Самоков 365

„Фондацията” и Росица Пейчева ще веселят жителите и гостите на Самоков за празника на града през месец август. По традиция празничните прояви стартират на 15-ти август /четвъртък/ с тържествена света литургия и освещане на курбана в двора на Митрополитската църква, която в Деня на Успение Богородично отбелязва своя храмов празник. Програмата и тази година е наситена със спортни събития, сред които турнир по табла, минифутбол на терена в спортния комплекс, стрийтбол и тенис на маса.

Запомняща се вечер в музея обещава концертът  Musica Al Vivo на Старозагорската опера с диригент Владимир Бошнаков и солисти Антоанета Добрева-Нети, Русалина Мочукова, Николай Моцов на 16-ти август /петък/ от 19.30 часа. От 11 часа на 17-ти август /събота/ е началото за „Бялата порта на Рила”. Групи от цялата страна ще си дадат среща в Туристическата градина за фестивала на туристическата песен, превърнал се в емблема на празника. Вечерта същия ден е младежкият концерт на площада с участието на Михаела Маринова, Скандау и DJ парти mix.

Място на събитията в неделя /18-ти август/ е Бельова черква, където ще има литургия, освещаване на курбана и фолклорен концерт. От 16.30 часа ще бъде закрит турнирът по минифутбол и наградени победителите. Другата запазена марка е детският конкурс за младите таланти на Самоков, който ще се проведе от 18.30 часа в парк „Крайискърец”. Понеделник е време за тенис фест /10 часа/ и филмов маратон „София филм фест” от 20.30 часа. Филмова прожекция ще има и на следващия ден /20-ти август/, отново в Туристическата градина. Преди това е традиционната киноложка изложба на площада. Заключителната част на празничните прояви е в деня на Св. Симеон Самоковски – покровител на Самоков. Предвиден тържествен водосвет, съпътстван от церемония по издигане на знамената. Предвидено е награждаване на стипендиантите , а от 20.30 часа празничен концерт с участието на „Фондацията”, Росица Пейчева и танцова фондация „Етноритъм” ще зарадва публиката на площада. Красива заря ще озари небето и сложи финална точка на празничните прояви в чест на Св. Симеон Самоковски за 2019 г.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close