РегионалниСпортФутбол

ФК Рилски Спортист 2011 с ново ръководство, Христо Крушарски официално е новият спонсор

Илиян Чалгънов

На 15.02, се проведе Общо събрание на Футболен клуб “Рилски спортист 2011”. Събранието се проведе на стадиона в Самоков, в базата на “Рилецо”. По време на Общото събрание бе изцяло сменено настоящото ръководството.Проверка на кворума показа на водещия Николай Вуков, че събранието може да започне. От 19 души присъстваха девет лично и седем с пълномощни.

Един от деветимата напусна със съгласието на останалите, като заяви, че е съгласен по точките от Дневния ред. Най-напред треньорът Николай Вуков представи отчета и подчерта, че Клубът е страдал от финасов недостиг, който се отразил на резултатите му.

“Липсата на пари започна да рефлектира върху мъжкия отбор и затова се разпадна Футболният клуб. Липсата на представителен мъжки отбор демотивира младите да играят футбол. Успявахме да намираме спонсори, но се стигна до финансов колапс. Преди години бяхме много успешни, но хроничният недостиг на пари доведе до разпадане и пропадане на мъжкия футбол. Отделяхме внимание и на детско-юношеската школа и постигнахме успехи” – беше част от отчета на Вуков.

Отчетът бе приет, а членовете на Управителния съвет бяха освободени от отговорност. В крайна сметка най-известните ветерани треньори по футбол заявиха, че напускат УС, сред тях са шефът Вуков, Данчо Чалъков, Петър Аджов и по-младият и амбициозен треньор Васил Киров.На тяхно място в Упавителния съвет влязоха кметът на село Говедарци Георги Шуманов, Тодор Славков – син на Батето и Чавдар Божинов. Стана ясно, че е предложено за член и председател на Управителния съвет да бъде Димитър Джоргов.

През годините се случиха най-различни катаклизми. Не липсват и куриози, не само от времето на Юри Галев, когато съдиите бяха респектирани на място. Легенди от близките години на отбора разнасят слух, че известно в България ляво крило, прочут национал, имал мерак да стане спонсор на Клуба със съдействието на политик от Самоков. За начало даже купили десет топки. Шефовете на Клуба обаче не се разбрали с политика и бизнесмена, дарителите дошли и си прибрали топките.

“Аз през тези години със зъби и нокти се опитах да го съживя, но не успях. Самият аз съм налял толкова много пари в Клуба, за да го докарам до някъде… Три години бях председател, а преди мен беше Димчо Маринов, преди Маринов, спомняте си, беше Юри Галев. Оттеглям се от шефския пост, понеже съм в невъзможност да го издържам. Аз съм на една заплата, реших да го напусна. Договорът за стадиона с Община Самоков беше сключен за възмездно ползване. Заплащахме по 100лв. на месец на Общината” – каза още Вуков. “Аз давам гаранция, че треньорите ще си останат на работа тук. Г-н Христо Крушарски ни даде такова обещание. Спонсор на отбора ще бъде той. Стремежът да се работи за благото на този Клуб е гаранция, че тези хора ще останат. Договорите вече са сключени. Ние сме двама треньори, които бяхме на щат към Общината. А сега сме към Клуба, но Общината ни превежда заплатите. Останалите треньори ще си ги поеме новото ръководство. Г-н Крушарски ще си ги поеме. Президентът ще си направи нова структура” – добави още Вуков.

Новият председател, Димитър Джоргов бе лаконичен, като основните му думи бяха “Ще развиваме отбора” .

Tags

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close