СпортФутбол

ФК „Рилски спортист 2011“ стартира своята подготовка по вода

Илиян Чалгънов

Отборът на „Рилски спортист“ се събра днес в 10:30 часа, за първата си тренировка преди новия сезон в Югозападната Трета Лига. Макар и в непълен състав, възпитаниците на Петър Аджов проведоха първата си загравка в приподвигнато настроение. Наставникът на „Рилецо“ събра група от 16 човека под пороя, изсипал се на стадион „Искър“.

Футболистите загряха с крос около терена, след което бяха разделени на два отбора и си спретнаха мач на малки вратички в едната част на терена. Времето не ги пожали и до края на тренировъчната среща дъжда често се превръщаше в порой.

Впечатление правеше отсъствието на титулярния страж на „Рилски“ от миналия сезон – Марио Райчев. Стана ясно, че той вече не е част от отбора и ще продължи кариерата си в клуб от Канада. Все още няма яснота кой ще бъде негов заместник под рамката.

Потърсихме за коментар Васко Киров и треньора Петър Аджов. Ето какво споделиха те за „Самоков 365“:

Васко, здравей! Забелязахме, че тренирате в приповдигнато настроение днес. Какви са твоите очаквания за предстоящия сезон в Трета лига, предвид факта, че в новото първенство участва и отбора на ЦСКА 1948?

Нас не ни притесняват такива отбори. Било Левски или ЦСКА, ние се гледаме нас. Имаме някаква цел, обсъдили сме го и с ръководството, лека полека каквото стане.

Очакваш ли удари под кръста този сезон, откъм съдии или опити за купуване на мачове?

Значи, отдавна съм спрял да се занимавам със съдиите и да ги коментирам.  Винаги се е свирело в наш ущърб, дали заради слабо съдииство или нещо друго. Надявам се, да не е било целенасочено или толкова си могат.

 

Здравейте г-н Аджов! Какви са Вашите очаквания за новия сезон, предвид факта, че ще мерим сили и с отбор от типа на ЦСКА 1948?

Като всяко начало на подготовката очакванията са положителни.  Надявам се, че ще успеем да направим един добър и боеспособен отбор и ще гониме целите си. Всеки един отбор гони цели за влизане в по-горна група, но ние ще бъдем малко по-скромни. Желаем да окомплектоваме един добър отбор, да бъдем фактор в първенството и да успеем да интегрираме някой млади момчета в отбора.

След последния мач на миналия сезон споменахте, че се очаква среща между Вас и ръководството. Състоя ли се тя и има ли нещо ново по отношение на отбора?

Да, състоя се. Като цели сме си поставили високи такива, но не искам предварително да ги обявявам. Почти всички отбори ще правим селекция в движение. Основно ще се търсят момчета между 20-23 годишни.

За подмладяване на отбора ли става въпрос?

Подмладяване е силно казано. Аз принципно мразя тази дума, тъй като има играчи на по 38-39 години, който играят в националния и то добре. По-скоро тук говорим за привличане на млади футболисти, с които да си помагаме взаимно.

Искам да Ви попитам за подготовката. Има ли вече ясен план с контроли и дати? Бяхте споменали, че има една сигурна с отбора на Септември (Симитли)?

Имаме дотук уговорени четири контролни срещи.  На 22 юли всичките ще бъдат тук в Самоков. На този ден играем със Септември (Симитли), на 29 юли с „Беласица“ (Петрич), на 2 август със „Сокол“ (Марково) и на 5 август с тима на „Ботев“ Ихтиман. Ще гледаме да уредим поне още две контроли за да станат шест общо.

Очаквате ли „удари под кръста“ откъм съдии, купуване на мачове и т.н., предвид факта че внашата  група ще има финансово стабилен тим?

В последните години съдиите винаги свирят не както трябва да бъде. Аз се надявам да свирят това, което виждат и ние да сме зависими от съдиите.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close