Регионални

Филмов маратон в читалище-паметник „Отец Паисий-1859“ на 23 март

На 23 март в салона на читалище-паметник „Отец Паисий-1859“ ще бъдат прожектирани три български филма. Самоковци ще имат възможността да се насладят на актуалните „Лили рибката“ от 15:00 часа с цена на билета – 5лв, „Привличане“ с Яна Маринова в главната роля – от 17:00 часа с цена 6лв. и „Дъвка за балончета“ от 19:00 часа – 6лв. Билетите ще бъдат в продажба в деня на прожекциите, които ще са във формат 2D.

Най-новият от българските филмите – “Привличане” пребори няколко холивудски заглавия и е номер едно в родния боксофис. Филмът, с който Яна Маринова дебютира като сценарист и продуцент в съдружие с Башар Рахал, се озова на първо място в класацията на кината и се нарежда сред едни от най-гледаните български филми през последните години. В главните роли са любимците на публиката Яна Маринова, Александър Сано, Луиза Григорова-Макариев, Койна Русева, Башар Рахал, Радина Боршош и Владо Пенев, като по нищо не им отстъпват и младите надежди на българското кино Живко Симеонов, Живко Сираков, Михаил Недялков, Анастасия Левордашка, Надя Керанова, Васил Илиев и Спартак Тодоров. Близо 23 000 зрители вече гледаха “Привличане”, а на 23 март можем да му се насладим на своя територия в читалище-паметник „Отец Паисий-1859“.

„Лили рибката“ е семеен филм, поставящ въпроси, от чиито отговори се интересуват както съвременните деца, така и техните родители. Филмът е приказка за необикновено дете, което претърпява чудна трансформация всеки път щом някой го погледне право в очите. Полагайки усилия да му помогнат, родителите на детето го отвеждат в малко село в околностите, на което детето среща връстничката си Лили – внучка на говорещ Японски шаран и дъщеря на цигани-магьосници.

Хитовият в последно време „Дъвка за балончета“ беше показан за първи път по време на фестивала “Златна роза” във Варна. Сочен като спомен за децата на 80-те години, филмът всъщност е една красива история за чистата любов и за промените, през които неминуемо преминава всеки, щом порасне.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close