ОбществоРегионалниСамоков

Филиал на висше учебно заведение в Самоков?

„Самоков 365“

Създаване на филиал на висше училище бе коментиран днес /11.06/ на среща между кмета Владимир Георгиев и ръководството на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите.

Ректорът акад. Димитър Димитров представи сферата на професионално обучение и специалностите, които се предлагат.  Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите e частно училище, намиращо се гр. Пловдив. Но дейността му не е свъзрана само с този град, а има филиали в Русе и Велико Търново.

Земеделският колеж е разкрит с решение на Министерския съвет на 23 октомври 1992 г. През 2000 г. е преобразуван в самостоятелно висше училище от Народното събрание, а до края на годината е разкрит Център за евроинтеграция и култура с библиотека и издателство. Новият централен учебен и административен корпус на колежа се открива през 2001 г. Висшето училище „Земеделски колеж“ е преобразувано във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите с решение на Народното събрание от 6 юли 2011 г. Националната агенция за оценяване и акредитация дава институционална акредитация през 2003 г. Работи с договори за сътрудничество с висши училища и организации от страната и чужбина. Основни звена на висшето училище са Факултет по икономика и управление, Департамент по агробизнес и общообразователни науки и институт за регионални изследвания.

Висшето училище има Център за професионална квалификация, Център за кариерно развитие, Научноизследователски сектор с Център за консултантска дейност и Център за научно обслужване и др.

 

 

Related Articles

One Comment

  1. Колко ще струва и какви специалисти ще произведе? Какви ще бъдат таксите? Къде и какво ще работят тези абсолвенти? “Ще лъскат бастуни ! “-казва Петре Жижката.
    От друга страна спак с толкова пари може да се направи филиал на медицински университет.Недостигат 30 000 медицински сестри, отделно лекари. Тука – в града на Паисий, на акад.ЛюбомирЧакалов, на Константин Фотинов, на Захарий Круша, чиито имена носят най-престижните софийски гимназии ако няма медицински факултет, къде- във Варна, Бургас и Пловдив ли ? Те нямат и по две имена като тези на четиримата самоковци !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close