КултураОбществоПредстоящоРегионални

Фестивал на любителските театри „Театър без граници” – Самоков 2016

Зоя Станкова

„ЦЕЛИЯТ СВЯТ Е СЦЕНА И ВСИЧКИ
НИЕ СМЕ АКТЬОРИ НА НЕЯ-ВЛИЗАМЕ,
ИЗЛИЗАМЕ И ЗА СВОЕТО ВРЕМЕ ВСЕКИ
ОТ НАС ИГРАЕ РАЗЛИЧНИ РОЛИ.”

/УИЛЯМ ШЕКСПИР/

 

13942434_10207403817194716_2047220785_nНаред с Фестивала на старата градска песен, който се превърна в традиционен за първата събота и неделя на месец октомври, остава и традицията за театралния фестивал, който се състои в последната седмица на същия месец.

За пета поред година любителите на театралното изкуство, в периода 24 – 30 октомври, ще могат да се насладат на уводолствието от театъра в салона на Читалище-паметник „Отец Паисий-1859”.

Условията за участие се запазват същите като право на участие имат любителски театрални  трупи, читалищни театри  от страната с театрални спектакли без жанрово ограничение / драма, комедия/.
Не се допуска участие на актьори – професионалисти в театралните състави.

Участващите във фестивала представят по един спектакъл с времетраене до 90 минути, съгласно конкурсната програма, изготвена от организаторите.

Кандидатите заявяват писмено желанието си за участие, като изпращат заявка в срок до 20.09.2016г., придружена с рекламни материали за спектакъла, CV на творческия колектив, както и пълен запис на спектакъла на DVD и CD в AVI формат. Видеозаписът е нужен за извършване на селекция за участие в конкурсната програма.

Разходите за пътни, дневни и нощувки са за сметка на участниците. Организаторите осигуряват при желание места за нощувка и хранене на преференциални цени.

И както пише в самата заявка за участие: Самоковският  фестивал на любителските театри „Театър без граници” се провежда от 24 до 29 октомври 2016г. Фестивалът има конкурсен характер.

Провежда се с цел запознаване на гражданството с богатата палитра на театрални форми и жанрово разнообразие. Повишаване на зрителския интерес на децата, младежите и на хората от различни поколения. Стимулиране на самоковските театрали за активни творчески изяви.
С писмо-покана ръководството и председателят на културната институция обявяват четвъртото издание на театралния фестивал.

Уважаеми госпожи и господа,

Настоятелството  на  Читалище-паметник „Отец Паисий – 1859” имат честта да изразят уважението си към Вас и не скриват надеждата си за  подготовката и изпращането на Вашия театрален състав за участие в ЧЕТВЪРТИЯ  НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ЛЮБИТЕЛСКИТЕ ТЕАТРИ  „ТЕАТЪР БЕЗ ГРАНИЦИ“-САМОКОВ-2015, който ще се проведe от 24 октомври – 29 октомври 2016 г.

Най-учтиво Ви молим в срок до 20 септември 2016г. да разгледате регламента на фестивала и изразите желанието си чрез попълване на приложената заявка.

театър-заявка

За извършване на селекция са необходими:

-кратка анотация на предлагания спектакъл .

-творческа характеристика на трупата .

-документален запис на спектакъла , /DVD или CD в AVI формат/.
След селективната сесия ще получите нашия отговор до 05.10.2016 г. с допълнителна информация за Вашето участие.

Това е свързано с изготвянето на цялостната програма на фестивала

Ще Ви бъдем благодарни, ако отговорите на поканата ни в срок! С това ще спомогнете за безпрепятствената  подготовка на този  театрален форум на българското любителско творчество.

 

С уважение и доверие,
Стоян  Пашов – Председател на
Читалище-паметник „Отец Паисий-1859” – Самоков

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close