Седмицата

Уютно, българско, приветливо в Туристическия информационен център

ticЗоя Станкова

 

Може би към днешна дата единствено старите сандъци в мазетата на нашите баби и дядовци, а също и техните сърца – излети в спомени, пазят истинския мирис на нафталин. На старост. На автентичност. На българско…

Новият месец започна и с нова визия за Туристическия информационен център. След ремонтните дейности, за които се погрижи Община Самоков и които бяха реализирани благодарение на фирма „Даная”… в центъра е уютно, българско, приветливо!

Всички граждани и гости на града ще могат да се насладят на нашето, на нашенското в неговия първообраз, в неговата същност.

В центъра могат да бъдат разгледани различни картини, предмети от миналото, пана, дантели, шевици, ръкоделия, бижута, грънчарски изделия, медни произведения, предоставени от самоковски занаятчии и художници.

Основната идея, съпроводена от днешния „кът на родолюбието” в Туристическия информационен център, се е завъртяла около това да има едно обединително място за нашите занаятчии и художници – Ани Йовева, Деси Андонова, Добрин Николов, Мария Ицова, Минчо Маринов, Стефан Банчев и други.

Една стара българска носия гордо посреща погледа от вратата и го разпилява по останалите красоти, изработени от сръчните ръце на нашите съграждани.

И нека да си пожелаем повече българско! Повече стойност! Повече поле за изява! И много творческо вдъхновение!

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close