ОбществоРегионални

Учители, родители и институции заедно за всяко дете в ОУ „Митр. Авксентий Велешки”

Самоков 365

През учебната 2019/2020 г. ОУ „Митр. Авксентий Велешки” ще реализира проект по НП „Заедно за всяко дете”, „Добри практики за взаимодействие с родителите на институциите от предучилищното и училищно образование”.

Целта на проекта е да осигури ефективна комуникация между училището и родителите, която включва: осъзнаване ролята на училището в живота на всяко дете, подготовка на родителите за задълженията и отговорностите, които има всеки един от тях и повишаване на родителския капацитет. Тя ще бъде постигната чрез дейности, свързани с информационни кампании, обучения за родители, консултации на семейства, родители и ученици, популяризиране на добри практики за работа с родители, организиране и провеждане на инициативи.

ОУ „Митр. Авксентий Велешки” работи чрез иновативни методи на обучение и възпитание в името на това да има както високо образовани ученици, така и добре информирани и ангажирани родители. В тази връзка беше и проведената в сряда /16-ти октомври/ среща в присъствието на психолози,  педагогически съветници, специалисти от МКБППМН-Самоков, Иван Карагеоргиев – директор на Дирекция „Социално подпомагане” – Самоков и Цветка Топчийска – представител на отдел „Закрила на детето”. Предстоят още интересни и различни активности, заложени като изпълнение в проекта, информираха Миглена Механджийска и директорът на училището Ирена Коцева.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close