ОбществоРегионални

Учители от Самоков обмениха опит със свои македонски колеги

Самоков 365

На 27.04.2018г. учителите от Обединено училище „Неофит Рилски“ посрещнаха свои колеги от Основно обединено училище „Гоце Делчев“ гр. Неготино- Република Македония.

На срещата присъстваха кмета на общината г-н Владимир Георгиев  и зам.- кмета Люба Кленова. Директорът г-жа Солунска поднесе приветствие за добре дошли. Дадена бе възможност на всички да изгледат презентация за историята и развитието на самоковското училище представена от г-жа Кралева. След това гостуващите колеги се разделиха в двете сгради. Те разгледаха кабинетите в  учебните места и останаха очаровани от музикалната програма подготвена от учениците от първи до четвърти клас. Получи се добър диалог между децата и гостите.

Последва богата културна програма. Гостите посетиха исторически комплекс „Самокови“, Сарафската къща, въжения град и  крайречния парк. На другия ден се отправиха към двореца “Царска Бистрица„ , Курорта Боровец и исторически комплекс Цари Мали град. Всички гости останаха впечатлени от богатото ни историческо наследство и начина по който го представяме в града.

Обмяната на опит беше осъществена благодарение на предварителния контакт, който имаха г-жа Марияна Илиева  от наша страна и г-жа Ивица Юришич от македонска страна. Повод за срещата стана обединението на двете училища и структурата на работа в колективите.Отправена бе покана за връщане на гостуването в Македония през тази есен.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close