ОбществоРегионалниСамоков

Ученичките Радина Огнянова и Моника Попова – най-добри в състезание по правопис на английски език

Анна Манова

Днес /26.02.18г./ в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” се проведе състезание по спелуване на английски език /Speling – bee/, в което учениците имаха възможността да покажат добрите си познания по езика. В състезанието, което се провежда за трети път в самоковското училище, имат право да участват ученици, които изучават английски език като чужд и са на възраст до 14 години. Оспорваната надпревара се състоя между 4, 5, 6 и 7 клас.

Водещ на състезанието по правопис беше седмокласничката Елизабет Григорова, която разясни на английски и на български език условията за участие. Преди старта на напрегнатото състезание второкласници поздравиха по-големите каки и батковци с песен на английски, с което дадоха заявка, че и те знаят и могат и вероятно след две години ще могат да вземат участие също. Диктор беше Елисавета Бандрова, преподавател по английски език. За стриктното изпълнение на състезанието следяха съдийският екип съставен от  госпожите Теменужка Крамарска, Ирена Милчева и Данаила Колева. Всеки един участник имаше индивидуален номер. Децата бяха извиквани по номера, като задачата на диктора беше да каже една определена дума на английски, а в рамките на две минути съответният ученик да я каже буква по буква високо и отчетливо. Както и да я произнесе отново. Учениците нямаха право да пишат на хартия. А ако думата ги затрудни можеха  да поискат превод или тя да бъде употребена в изречение. Ако ученикът се обърка, спелува думата погрешно или се опитва да подсказва подлежи на дисквалификация. Гост на състезанието беше директорът на ОУ „Митр. Авксентий Велешки” г-жа Ирена Коцева, която пожела на всички успех.

Децата наистина показаха добри умения по езика. Надпреварата продължи докато останаха най-добрите от най-добрите. Като отлични по спелуване на английски език се откроиха седмокласничката  Радина Огнянова, която зае първото място, а след нея се нареди шестокласничката Моника Попова. Те ще продължат на регионално състезание.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close