Регионални

„Ученически войни“ в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“

Жанета Димитрова

Следобедът на 13 април във фоайето на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“ беше особено забавно. Поводът за оживлението и въодушевлението от страна на учениците бяха „войните”, в които с готовност се впуснаха те. Това бяха „Ученически войни” по природни науки, където състезателите бяха разделени в три отбора – „Алфа” с участници – Соня Йорданова, Анджела Ал Хусани и Симона Чакалова, в отбор “Бета” се състезаваха Мария Атанасова, Ива Стоянова и Росен Пътников, а представителите на третия отбор “Гама” бяха Николай Николов, Моника Попова и Калоян Гьошарков. С категорична победа отбор „Бета“ зае първото място, последван от „Гама“ и „Алфа“ – на трето място.

Всеки от отборите беше сформиран от по един ученик от пети, шести и седми клас. Задачата им беше да отговарят на въпроси по математика, физика,  география и биология, да подреждат схеми и да решават практически задачи.  Представянето им бе оценявано от жури с председател г-жа Дамянова и членове г-жа Бонева и г-жа Белишка.

Всички деца показаха знания, отговаряха правилно и проявиха бързина. Но на състезание, като на състезание – винаги има победители и победени. В случая най-добро представяне направи отбор „Бета“, който станаха победител. Като награда децата получиха грамоти и по една енциклопедия, с помощта на която да продължават да обогатяват знанията си.

В края на „Ученическите войни“ публиката имаше възможността да се включи в състезанието и да покаже знанията си. Десетки любознателни малчугани вдигаха ръце, а всеки дал правилен отговор получи подарък. Забавното, развлекателно и любознателно състезание се проведе по проект „Твоят час”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close