Култура

Ученици четоха, разказваха и пяха в Младежки дом Самоков

mladejki domСамоков 365

Малките ученици от 3г клас на НУ „Станислав Доспевски” се изявиха на сцената на Младежки дом Самоков миналия петък. Те, заедно с отговорника на дома и класната ръководителка Виолета Никова, показаха какво са научили в часовете от 1 до 3 клас. Поводът за изявата на малчуганите беше Денят на детската книга и изкуствата за деца.

„Четете, четете, много четете. Колкото повече четете, толкова повече познание трупате”, с тези думи приветства учениците отговорникът на Дома Латинка Щъркелова. Тя се обърна към учениците с въпроса: какво дава близостта с книгите? А децата в един глас отговориха – знание и поуки за живота. Тогава тя се усмихна и ги помоли да запомнят от нея нещо много важно, че човекът е труд и борба – труд да станеш човек и борба да останеш човек”.

Началото на програмата беше поставено с рецитал. Учениците бяха подготвили  „Аз съм българче”, „Родна стряха”, „Родна реч”, след това говориха за значението на книгата, четоха и пословици.

А жури с председател Делян Василев и членове Виолета Никова и Анна Манова имаха трудната задача да изберат кой се е справил най-добре в трите категории за най-добър четец, най-добър разказвач и за най-много прочетени книги.  Като четци се представиха учениците Борислав Сотиров, Пламена Стоянова и Светозар Лазаров, като журито реши, че най-добър в четенето е Светозар Лазаров. Разказвачи бяха Яна Ашкова, която преразказа „Мързеливата снаха” и Христо Димитров, който припомни приказката „Бързата работа – срам за майстора” на Ран Босилек. За най-добър разказвач беше избран Христо. А Йордан Танев беше определен единодушно от съучениците и класната си ръководителка за ученика с най-много прочетени книги до този момент. Той изненада приятно и журито, като стана ясно, че е прочел три картона с книги, като обеща да не спира да се интересува от тайнството на книгите. Гост на мероприятието беше Жулияна Костова, главен експерт образование към Община Самоков.

Латинка Щъркелова и Виолета Никова бяха подготвили и викторина за децата, на която те получиха награди и показаха, че много са чели и отговаряха в един глас на поставените въпроси.

На финала малчуганите от 3 г клас изпяха песен и си тръгнаха с усмивки.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close