Общество

Ученици се включиха в Световния ден без ПТП на пътя

Анна Манова

20161118_120343

Всяка трета неделя от месец ноември е определена като Световен ден за  възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. На този ден се отдава почит на жертвите и техните семейства и се работи в посока на засилване на обществената отговорност за спазване на правилата за движение. Всяка седмица по пътищата на България загиват десетки граждани.

На 18 ноември учениците от  ОУ „Митр. Авксентий Велешки” и техният Клуб „Животът е с предимство – информирани и здрави”, който е по проект „Твоят час” с ръководител Х. Чамов, участваха в открит урок. Към тях също са и Детската полицейска академия, с ръководител Ирина Найденова.

Урокът се проведе пред сградата на училището, съвместно с шефа на КАТ Георги Елин и предстaвители на пожарната безопасност в града.  „Човек трябва да осъзнае и да помни, че опасностите по пътищата не са природно бедствие, което не може да бъде спряно и не е това цената, която трябва да плащаме за нашата мобилност. Необходими са повече толерантност, уважение, предвидливост, споделена отговорност за намаляване на грешките, които водят до тези нещастия по пътищата”, каза пред учениците Чамов. Всички присъстващи отдадоха едноминутно мълчание.

20161118_120658

На децата бяха раздадени светлоотразяващи мечета, които да поставят на раниците си. По-големите от групата разполагаха с 10-те божи заповеди на пътя, които раздадоха на шофьори, преминаващи по това време пред училището. Те запознаха водачите с това какъв ден е, а някои от тях бяха подсетени да поставят коланите си.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close