ОбществоРегионални

Ученици от СУ „Отец Паисий” трупаха знания и опит в Братислава

Самоков 365

Своята вълнуваща зимна приказка в Словакия изживяха група от 10 ученици от СУ „Отец Паисий“, заедно с техните ръководители. Пътуването, което те предприеха до Братислава беше с образователна цел, свързано с обмяна на опит. „Желанието ни е да приложим работещи практики от училищата в Братислава, с които да кандидатстваме по програмата за иновативно училище и така то да стане интересно и желано място” – разказаха те. Повечето ученици пътуваха за първи път със самолет и това за тях се превърна в незабравимо преживяване.

В центъра за предприемачи, момичетата и момчетата се запознаха в детайли за нещата, свързани със стартирането на собствен бизнес и професията на предприемача. Учениците представиха презентации, с които запознаха лекторите с българската история и тази на Самоков. Разделени на групи, те разработиха бизнес план за социално предприемачество и го презентираха. Всички идеи за бизнес бяха свързани със социалното въздействие върху обществото на град Самоков и касаеха това да има кино, ветеринарна клиника на добро ниво и дентално студио. Представиха ги в присъствието на Ралф Гати – основател на центъра и социален предприемач от Америка, Милан Чиче – съосновател на Двуезично училище “C.S.Lewis” от Словакия, Каролина Херера – учителка по испански език от Мексико и г-жа Роис – предприемач от Шотландия.

Учениците посетиха Двуезично училище „C.S.Lewis” –  едно от най-добрите в Братислава. Там те се запознаха с образователната система в училище и участваха в различни дейности. На влизане в училището ги посрещат деца, които играят тенис на маса. Самоковските ученици присъстваха и в час по Публично говорене на английски език с преподавател от Америка. Видяха отблизо зоните за релакс – по време на междучасията учениците от училището свирят на китара и си почиват в тях, стаите за дърводелство и за композиране на музика, замъкът на Братислава и президенството на република Словакия. Доволни и заредени с положителни емоции те се завърнаха от това вълнуващо приключение.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close