ОбществоРегионалниСамоков

Ученици от ПТГ „Никола Вапцаров“ с престижни награди от национален конкурс

„Самоков 365“

Ученици от Професионална техническа гимназия „Никола Вапцаров“ се включиха в Национален конкурс за рисунка, организиран от кметство Калофер, на тема: „Христо Ботев – героят, който даде всичко за родината си“.

Конкурсът е организиран по случай 145 години от гибелта на Христо Ботев и неговата цел е учениците да се приобщят към делото и творчеството на революционера. Михаела Василева от 8 А клас и Георги Даганов от 11 Б клас спечелиха трети места със своите произведения. Наградените ученици получиха своите награди на 2 юни в град Калофер на Мемориален комплекс „Христо Ботев“.

Наградите бяха връчени от Илияна Йотова – вицепрезидент на Република България и д-р Румен Стоянов – кмет на гр. Калофер. Сияна Стойчева (8 В клас), Валерия Свиленова (9 Б клас) и Георги Стилов (9 В клас) получиха поощрителни награди. Инициативата за участието в конкурса бе на госпожа Кристина Теофанова, преподавател по география и изобразително изкуство в ПТГ „Никола Вапцаров“. Учениците бяха придружени на церемонията както от своя преподавател, така и от заместник-директора на училището – Галя Старчева.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close