ОбществоРегионалниСамоков

Ученици от ПТГ „Никола Вапцаров“ организираха и участваха в Световния ден на предизвикателството 2021

Въпреки дъжда ,предизвикахме себе си и случихме събитието си,като част от учебна практика по Маркетинг.

Самоков се включва в инициативата „Световен ден на предизвикателството” – Jerusalema challenge /предизвикателство/- на 28 май /петък/ от 12.00 часа на площад „Захарий Зограф”. Събитието бе отворено за всички без ограничение и е организирано от учениците от 9в и 10в клас на ПТГ „Никола Вапцаров”, специалност „Икономика и мениджмънт”, с подкрепата на община Самоков и Българската асоциация „Спорт за всички“. Включиха се в инициативата и  потренираха с нас и учителите на ПТГ „Никола Вапцаров”. В момента на събитието бяха раздадени тениски на участниците от федерацията „Спорт за всички“.

Поради принудителния престой вкъщи през последната година, всички хора се нуждаят от повече физическа активност и социални контакти. Заниманията със спорт и общуването бе ограничено дълго време и това доведе до много депресивни състояния сред хората. Jerusalema предизвикателство е събитие за физическа активност, забавление и сближаване в реална среда и справяне със страха,стреса и притеснението от вируса – да се потанцува, макар и на дистанция и да се спазват мерките за отстояние.

В условията на пандемията една песен „зарази“ хиляди потребители на социалните мрежи. Южноафриканският хит „Jerusalema” вдъхнови мнозина и се превърна в едно от най-интересните предизвикателства през годината.

Националната кампания Световен ден на предизвикателството 2021 се организира от Българска асоциация „Спорт за всички“ за 28 пореден път с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта. Денят на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 100 страни на всички континенти. В България събитието е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР -2021-2024” .

Националната кампания Световен ден на предизвикателството 2021 цели да се популяризират системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. Хиляди хора танцуват под звуците на песента, а клиповете се превърнаха в истински фурор- направихме го и ние.

Биляна Стамова, ПТГ „Никола Вапцаров“

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close