Самоков

Ученици от ПТГ „Никола Вапцаров” дадоха старт на успеха в офисите на Coca Cola

Самоков 365

Работата по проекти в специалност „ Икономика и мениджмънт ” продължава и през новата учебна 17/18година. Ученици от ПТГ „Никола Вапцаров” – гр. Самоков успешно участваха в заключителния етап на проект „Дай старт на успеха“ на Джуниър Ачийвмънт и Coca Cola HBC Bulgaria. Проектът стартира преди 6 месеца със съдействието на директора Георги Велев и в него бяха включени около 80 ученици. След упорита работа и няколко селекции Михаела Методиева, Ася Георгиева, Зорница Иванова от XI в клас и Валентина Иванова от XIIв клас спечелиха правото на участие в „Лидерската академия” от 10 до 12 октомври 2017г. в София.

Младежите посетиха централния офис на Coca Cola HBC, където се срещнаха с част от мениджърския екип. Слушаха лекции, участваха в ролеви игри  и дискутираха възможностите за кариерно развитие в България. Темите свързани с  бизнес комуникациите и ролевите игри предизвикаха голям интерес. Вторият ден от посещението беше в завода на фирмата в Костинброд. Младежите разгледаха производствената и складовата база и изслушаха г-н Шанков – главен мениджър на завода. Те разговаряха и как част от настоящите ръководители на отдели са започнали професионалния си път от най-ниското стъпало и чрез упорит труд, допълнително обучение и огромно желание са достигнали настоящите си позиции.

Третият ден беше най-интересен. Участниците се включиха в инициативата „Мениджър за един ден“ в рамките на централния офис на Coca Cola. Бяха Мениджъри в отдел HR/човешки ресурси/ и Маркетинг и PR. Това, което им направи им впечатление е, че офис средата е нетрадиционна, иновативна,с кътчета за творчество. Има чести връзки и контакти с Централен офис, който е в Австрия. Постоянно се обсъждат и стартират нови проекти.

В края на работния ден започна церемонията по закриване на „Мениджър за един ден“ 2017 г. В нея участваха г-жа Фандъкова-кмет на София, г-жа М. Стойчева-изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънд България, г-жа Т. Михайлова-зам. министър на образованието и много гости от фирми, включили се в инициативата. След това беше закрит и нашият проект  „Дай старт на успеха“. Г-жа М. Стойчева отправи поздрав за добре свършената работа и обяви, че от 2018г. проектът става международен.

Всички участници получиха подаръци и сертификати, а някои и предложения за стаж в Централен офис на Coca Cola HBC Bulgaria. ПТГ „Никола Вапцаров” получи почетен плакет от Соса Соla НВС като училище-вдъхновител, а преподавателката Биляна Стамова като учител-вдъхновител. Началото вече е поставено и всички участници в инициативата чакат своите последователи.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close