ОбществоРегионални

Ученици от ПГ „Константин Фотинов” подариха коледна надежда за Асен

Самоков 365

Личните истории и борбата за живот на двама смели мъже – Божидар Етрополски и Асен Тотев обединиха самоковци в последните дни и седмици. На последното за годината заседание, общинските съветници отпуснаха по 3500 лв., с които да бъде подпомогнато тяхното лечение. Отделно редица благотворителни инициативи призоваха да подадем ръка на тези двама истински герои, съпрузи и бащи.

„Коледна надежда” обедини възпитаниците на  ПГ „Константин Фотинов” в помощ на 41-годишният Асен Тотев. Той страда от бъбречна недостатъчност и спешно трябва да му бъде извършена животоспасяваща трансплантация. Необходимата сума за операцията е около 100 000 лв. Учениците от 5-а и 10-а клас единодушно решиха, че най-добрият подарък, който могат да направят за себе си преди празниците е да протегнат ръка на човек в нужда. Насърчавани от своите класни ръководители – Даниела Ковачка и Албена Въжарова, гимназистите вдъхнаха надежда за живот за Асен и неговото семейство преди празниците.

„Доброто, което правиш, утре може да бъде направено…въпреки това – прави добро” са думи, изречени от Майка Тереза. Благородните жестове и постъпки със сигурност се помнят доста дълго време. Особено когато са направени съвсем безкористно от млади хора, желаещи да заразят и други с примера си. Така беше в петък /20-ти декември/ когато публиката в салона на Читалище-паметник „Отец Паисий” пулсираше с ритъма на добротата. Изпълненията на младите артисти от сцената допълниха усмивките и доброто настроение. Имаше за всекиго по нещо- песни, танци, забавни скечове и призив никой да не подминава кутията за дарения, поставена на входа. Изявиха се момичетата от „Кати денс”, Марина Бочева със своя меден глас, танцовия състав към  и още от „скритите козове” на Гимназията. Като китариста Енцо Атанасов, който тази година завършва средното си образование и тепърва ще ни радва от сцените. В смях, шеги и закачки времено неусетно се изниза. Директорът Венета Симитчийска се обърна с думи на благодарност за инициативата на младите хора. Това няма да е първият, нито последният урок по доброта и човечност. В това се убедиха близките на Асен, както и бившият директор на Гимназията Кирил Славов, които изгледаха благотворителната програма от първите редове в салона.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close