ЗлободневноРегионални

Ученици от ПГ „Константин Фотинов” подават ръка на 6-месечната Мартина

Анелия Балабанова

Петима младежи от 10 в клас на ПГ „Константин Фотинов” – Радостин Костов, Радостин Ангелов, Енцо Атанасов, Ивана Божичкова и Михаела Чукачева с подкрепата на техните съученици и преподаватели – Мария Коеджикова и Даниела Ковачка обединяват усилията си в подкрепата на 6- месечното бебе Мартина. Малкото ангелче е болно от левкимия и в момента се лекува в Турция. Близо 100 хиляди евро ще струва лечението и призивът е към всички хора с добри сърца да бъдат съпричастни. Младите хора, прегърнали каузата дават нагледен пример как може да се случи това. „Съвсем случайно във фейсбук видяхме бебето от Разлог и историята му ни трогна истински. Решихме, с каквото можем да допринесем за спасяването на един човешки живот” – разказаха гимназистите.

Първата стъпка от благородната им постъпка са кутии за дарения, разположени на различни места в центъра на града – магазин „Мания”, няколко заведения за бързо хранене, касите на изипей при Младежкия дом и автогарата, „Дефектит бар” в мола, Хъб-а и Гимназията. „Всеки, който съчувства на бебето би оставил някакви пари” – категорични са десетокласниците. На 4-ти май от 11 часа те организират благотворителен концерт от в читалището. В него ще се включат ученици от Гимназията с музикални и танцови изпълнения, както и някои от школите в града – „Кати денс”, балет „Фраппе”. „Всеки, който иска да дари, нека заповяда. Ще бъде интересно, гарантираме” – призовават тийнейджърите. В благородното си начинание те срещат подкрепата на училищното ръководство в лицето на директорката Венета Симитчийска и Г. Григорова. Очакванията са хуманният жест да трогне и докосне сърцата на самоковци.

На много места в страната и чужбина вече подадоха ръка на малката Мартина Петрова в борбата за живота й. Време и е Самоков да се присъедини. 6-месечното мъниче е с остра лимфобластна левкимия и се нуждае от спешна помощ. Тежката й диагноза е открита през месец ноември 2017 г., когато тя е само на два месеца. Заболяването в момента е в ремисия, но лечението трябва да продължи най-малко две години. До 25 март Мартина се лекува в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Царица Йоанна –ИСУЛ” ЕАД. Лекарите препоръчват лечението да продължи в чужбина. Крехката възраст на Мартина я прави още по-рискова към заболяването и всеки ден на адекватно лечение е от значение и е животоспасяващ. Благодарение на събраните до момента средства тя е в Турция. За да продължи престоя и лечението са необходими 100 000 евро. Всяко дарение и съпричастност към кампанията са от изключително значение.  Ако желаете и вие да помогнете, дарителската сметка е:
IBAN: BG68FINV91501317133190
Tитуляр: Мартина Ангел Петрова
BIC: FINVBGSF

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close