ОбществоРегионалниСамоков

Ученици от ПГТ се потопиха в екзотичния свят на Палма де Майорка

“Самоков 365”

В средата на месец юли приключи стажуването на възпитаници на ПГТ по европейската програма Еразъм+. Проектът „Вкусът на храната: от Италия до Испания“ им даде възможност да работят в мултикултурна среда в град Палма де Майорка, който е столица на испанската автономна област Балеарски острови.

Целите на обучението са широкоспектърни – стажантите  се запознават с последните тенденции в приготвянето и аранжирането на ястия, обогатяват се личните им и професионални умения, създават се условия  за прилагане на усвоените практики и модели на поведение в предстоящата професионална реализация, наблюдава се и организацията на събития за голям брой гости, придобива се опит относно специфични испански технологии за обработка на продукти и приготвянето на ястия , и още много други ползи, които повишават увереността и самочувствието на участниците на пазара на труда.

Учениците се завърнаха изключително впечатлени от остров Майорка – екзотичен средиземноморски рай. Определиха пребиваването си на испанска територия като вълнуващо и незабравимо преживяване. Споделиха радостта си от възможността да опознаят интересни забележителности, да се полюбуват на величествени гледки, да се насладят на плажовете и  близките  красиви дестинации.

Всеки един от участниците е преминал през различни роли – работа в кухня, сервиране и барманство, което е от важно значение за професионалните познания и умения. Учениците са научили нови рецепти, нови методи на приготвяне на ястия, също и  преодоляване на различията относно българските и европейските стандарти за работа в кухня.

Освен изключително ползотворната работа, учениците са прекарали свободното си време удивително. Проведена им е интерактивна екскурзоводска беседа на тема „Легендите на Палма“ за известните места в града, което им е дало възможност да вземат участие и да изразят своето мнение.

Възпитаниците на гимназията по туризъм благодариха за предоставената им възможност от Еразъм +  и си пожелаха още такива преживявания, които да им дават шанс за професионално и личностно развитие.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close