ОбществоРегионалниСамоков

Ученици от ОУ „Христо Максимов“ припомниха за семейните ценности и добродетели

„Самоков 365“

За тайната на доброто семейно съжителство и силата на непреходните християнски ценности. За красотата на един от най-големите православни празници Въведение Богородично, известен още като Ден на християнското семейство, говориха днес, сред тишината и спокойствието на храм „Успение Богородично“ /Митрополитската църква/, ученици от втори и пети клас, мотивирани и вдъхновени от екип преподаватели Боряна Спасова, Любомира Тинчева и Илияна Зашева.

Учениците пресъздадоха разказа за небесната Божествена милувка и най-чистите копнежи на едно свято семейство – това на Йоаким и Ана, което подарило на света Божията майка.

Децата показаха какво е любов не само на думи, а и на практика. Те говориха за малките и невинни стъпки на Дева Мария към храма, претворени в християнските добродетели, които се възпитават в семейното огнище и които учителите утвърждават като изконни човешки ценности. Отправените послания, звучащи от детските усти, достигнаха бързо до родителите, които присъстваха в храма, за да се насладят на специално подготвената програма по повод Деня на християнското семейство.

От своя страна архиерейският наместник отец Михаил поздрави малките християнчета и им пожела по-често на пристъпват прага на църквата, да се молят и да бъдат добри хора.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close