ОбществоРегионалниСамоков

Ученици от ОУ „Христо Максимов“ представиха тържество за Благовец в Долномахаленската църква

„Самоков 365“

В днешния ден отбелязваме Благата вест, която получава Мария от Назарет и духовната радост, която я обзема в момента, в който Ангел Гавраил й съобщава, че именно тя ще стане майка на Божия син. Празникът е познат още и като Християнски ден на майката. С трепет в сърцата и вълнение, ученици от трети, пети, шести и седми клас представиха тематично тържество в храм “Въведение Богородично” /Долномахаленската църква/. Заедно с преподавателя си Боряна Спасова посяха семенцата на вярата, надеждата, доброто и любовта в чистите си души.

Поредното гостуване се случи по покана на предстоятеля на храма Отец Любомир. След финала на затрогващото и предизвикващо умиление събитие, чистите детски сърца излязоха в двора на църквата и пуснаха да отлетят към небето цяло “ято” от бели балони, отправяйки своите послания и надежда за мир, вяра, обич и разбирателство между хората. Отецът поздрави малките християнчета, зарадва ги със сладки лакомства, а на г-жа Боряна Спасова и г-жа Антоанета Николова поднесе красиви букети с цветя. Директорът на училището от своя страна също поздрави за прекрасното тържество и подари по една вкусна питка на всеки от участниците.

„Благодарим ви, мили деца, за урока по доброта и човечност, за красивите емоции, които ни подарихте и за възможността да съпреживеем неповторимия момент на Благовещението именно с вас!“, споделиха директорът г-жа Николова и преподавателят г-жа Спасова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close