ОбществоРегионалниСамоков

Ученици от ОУ „Христо Максимов” декорираха есенни кътове в крайречнатa зона

Анна Манова

Ученици от петите и шестите класове на ОУ „Христо Максимов” декорираха есенни кътове в крайречния парк в петъчния ден /19.10/. Децата са част от Клуб по фотография към училището. Това не е първа подобна креативна идея, която те реализират съвместно със своята преподавателка Боряна Спасова. Миналата есен също направиха такива кътове в няколко точки на града, тяхна изработка са и човечетата, които бяха боядисани и поставени за настроение по централна градска част и в крайречната зона.

Тази есен са насочили усилията си основно в парка, който се посещава от множество хора. Там те „развързаха” въображението си и през целия следобед бяха отдадени на подреждане, преместване, дълбаене на тикви, декориране на живи цветя, на шишарки и подреждане на кошници. За по-интересно поставиха цветя вътре в тиквите. С много усмивки и слънчево настроение децата се постараха да направят красиви пространства, които да носят позитивни емоции и да са места за нови снимки и спомени. За декорация им послужиха тикви, сухо сено, есенни плодове, листа, цветя – всички елементи на есента, които ни заобикалят ежедневно. Но подредени по определен начин придобиват нова същност и живот. Цветята бяха любезно предоставени от магазин за цветя „Магнолия”, останалите елементи са предоставени от Община Самоков.

Единствената надежда на учениците и тяхната преподавателка е направеното да бъде повод за добро настроение, а не за вандалски прояви.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close