ОбществоРегионалниСамоков

Ученици от ОУ „Митр. Авксентий Велешки” откриха „Ключът на музиката”

Aнелия Балабанова

В края на миналата седмица четирима ученици от ОУ „Митр. Авксентий Велешки“ получиха заслужени награди за участието си в националното състезание „Ключът на музиката“. Те бяха връчени от Даниела Георгиева- главен учител в училището.

Състезанието „Ключът на музиката“ се провежда в три етапа – училищен, областен и национален. Негови организатори са Министерство на образованието и науката и Музикалната академия в Пловдив. Оценяващи в националния кръг бяха професори от Музикалната академия в Пловдив. Право на участие имат момичета и момчета от четвърти, пети, шести и седми клас. За националния кръг от София област се класираха ученици от две училища – ОУ „Митр. Авксентий Велешки” с четирима свои представители от 6-ти клас и ОУ „Никола Вапцаров” – Ботевград с шестима ученици.

Участниците решаваха тестови задачи, от които 6 с прослушване на музика. „Освен да познават много добре учебния материал, учениците трябва да имат и богата обща култура. Тези награди са стимул за децата да продължават напред и да се занимават с музика“ – категорични са техните преподаватели.

ОУ “Митрополит Авксентий Велешки“ участва в състезанието от 3 години насам. Наградени през тази учебна година са: Ивана Дюлгерова от VI „а“ клас, Божидар Трохаров от VI „б“ клас, Венета Янакиева VI „б“ клас и Мария Атанасова от VII „б“ клас.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close