ОбществоРегионални

Ученици от ОУ „Митр. Авксентий Велешки” откриха „Ключът на музиката”, класираха се за националния етап на състезанието

Самоков 365

Поредна повод за гордост донесоха учениците от ОУ „Митр. Авксентий Велешки”. Ивана Дюлгерова от V клас, Божидар Трохаров  и Венета Янакиева VI клас и Мария Атанасова от VII клас са класирани за националния кръг от състезанието “Ключът на музиката” 2019-2020г.

То е предназначено за ученици от IV, V, VI, VII и Х клас като дава възможност на участниците да демонстрират знания и умения, придобити в началния етап на основната образователна степен, трите класа на прогимназиалния етап, както и в последния клас на първи гимназиален етап. „Ключът на музиката“ съдейства за обобщаване и осмисляне на учебното съдържание по музика в задължителната и общообразователната подготовка и създава условия за изява на всички, които участват в конкурентна среда.
Решаването на задачи предполага свободно боравене с основни знания за музиката в рамките на учебните програми по музика. Критериите за оценяваните компетентности на учениците са разработени съгласно държавните образователни стандарти за учебното съдържание по музика. Освен тях се оценяват и проявените творчески способности. Училищното ръководство отправи поздравления за учениците и учителката по музика  Даниела Георгиева.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close