ОбществоРегионални

Ученици от НУ „Станислав Доспевски” първенци в „Математика без граници”

Жанета Димитрова

Златен медал получи Кристиан Барански от 2а клас, с класен ръководител Галина Механджийска и Лили Маджарова, а четвъртокласникът Александър Кучиев, с класен ръководител  Даниела Йорданова и Весела Омерска  взе бронзов медал.

В есенното, четвърто издание на турнира „Математика без граници”,  участваха 16 000 ученици от 21 страни, състезаващи се в това да решат 20 задачи за 60 минути.  От НУ „Станислав Доспевски” взеха участие 45 деца, сред които са двамата финалисти, всички останали ще получат сертификат за участие в състезанието. Турнирът е един от най-популярните сред любителите на математиката от 1-ви до 8-ми клас и се провежда в четири кръга- есенен, зимен, пролетен и финално състезание – „Математически звезди”. За Кристиан Барански това не е първият медал от състезанието, в пролетното издание той взе златен медал, а от финалния етап, който се проведе между 1 и 3 юли в Несебър, си тръгна със сребърен медал.

На 20 ноември, бяха връчени отличията на двамата медалисти, церемонията се състоя в двора на училището в присъствието на ученици, учители, родители и гости.  В тяхна чест звуча българският химн и заедно издигнаха трибагреника в двора на училището. Директорът на училището, г-жа Асенова, с гордост и най-добри пожелания, награди победителите.

„Скъпи гости, тези деца показаха, че до съвършенство са овладели формулата на успеха. А тя е, училище, родители и деца – ръка за ръка.Те показаха, че човек трябва да използва енергията си за стойностни и позитивни неща. Поклон пред вашия труд мили деца, поклон пред вас колеги, за вашия всеотдаен и неуморен труд. Като истински съвременни будители, вие будите умовете на нашите ученици. Нека заедно продължим напред и да покорим още повече, нови върхове.”  завърши тя, изказвайки благодарности и на г-жа Светла Костова, председател на самоковската секция на Съюза на математиците, за всеотдайната  й помощ в подготовката на децата.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close