ОбществоРегионалниСамоков

Ученици от НУ „Станислав Доспевски“ – медалисти от финала на „Математика без граници 2022″ в Несебър

„Самоков 365“

Ученици от НУ „Станислав Доспевски“ са медалисти от финалното състезание на „Математика без граници 2022“, което се проведе между 1-5 юли в морския град Несебър.

Турнирът е стимул за изява на млади хора, място където се срещат връстници от различни краища на света, за да дадат надежда. В тазгодишния – девети финал, се състезаваха млади математици, 1093 участници от 23 държави. От НУ „Станислав Доспевски” се класираха четирима ученици – трима от 1“б“ клас – Йоан Лефтеров, Давид Лефтеров и Симона Клещанова, под ръководството на г-жа Галина Будинова и г-жа Светла Зографска и един ученик от 2 „в“ клас – Калоян Гърлянов от класа на г-жа Петя Митева и г-жа Ивета Никова.

За първа година училището имаше право на участие и в отборното състезание, понеже трима ученици са от един и същи клас. Децата демонтрираха добра подготовка, получена в часовете по математика в училище и съответно се завърнаха с медали и грамоти. Първо място и златен медал завоюва ученикът от 1“б“ клас Йоан Лефтеров. Трето място и бронзов медал пък спечели братчето му –  Давид Лефтеров от същия клас. Трето място и бронзов медал получи Калоян Гърлянов от 2 „в“клас. Само две точки не достигнаха на Симона Клещанова от 1 „б“ клас, за да спечели бронзов медал.

„Благодарим на децата за всеотдайния труд, за силата и смелостта, която проявиха, за достойното им представяне. Благодарим и на техните родители за подкрепата, помощта и за това, че са възпитали едни прекрасни деца. Целият колектив на НУ „Станислав Доспевски” се гордее с постиженията на нашите ученици, прославили училището си, града и родината ни. С вяра, оптимизъм и надежда отправяме поглед в бъдещето“, споделиха от училищното ръководство.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close