Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Ученици от клуб „Приятели на природата” посетиха Парка за танцуващи мечки в Белица

„Самоков 365”

Малките любознателни участници в клуб „Приятели на природата – здрави в бъдеще” към ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” имаха поредна интересна среща. Учениците, заедно със своите ръководителки Ирена Милчева и Иванка Терзийска, посетиха Парк за танцуващи мечки в гр. Белица.

За да ги разходи из потайностите на парка се погрижи млад екскурзовод, който изнесе беседа на децата. От нея учениците научиха интересни факти за живота на кафявата мечка и грижите, които се полагат за опазването на този защитен вид. Малчуганите останаха впечатлени от всичко, което чуха и научиха. Успяха да видят и истинска бърлога на мечка, която е една такава подобна в парка от неговото съществуване до момента. Иначе в него има множество изкуствено създадени такива. Знанията на учениците бяха дообогатени с прожекция на кратък филм, пак посветен на живота на танцуващите мечки. На тръгване всички си закупиха сувенири за спомен и си пожелаха пак да се върнат там.

Посещението на клуб „Приятели на природата – здрави в бъдеще” на Парка за танцуващи мечки в гр. Белица се осъществи по проект „Твоят час”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close