Общество

Ученици и домашни любимци на едно място в двора на ОУ „Митр. Авксентий Велешки”

Анна Манова

Учениците от ОУ „Митр. Авксентий Велешки” успяха да покажат своите домашни любимци на традиционна изложба, която се проведе в двора на учебното заведение на 26 май.

Още със стъпването в двора глъчка огласяше пространството. Множество деца бяха довели домашните си любимци. А в специално пригодена шатра жури чакаше да оцени най-добрите от своя вид. Председател на журито, както всяка година, беше д-р Топчийски, а негови помощници бяха учителят по БЕЛ и природолюбител Райко Попов и ученикът от 6 в клас Петър Додов.  Изложбата започна с най-голямата категория, която се оказа и най-нетърпелива – кучетата. Можеха да се видят най-различни породи  – немска овчарка, годън ретривър, дажак ръсел, пинчер, мини пинчер, мопс, чау-чау, английски сетер, пудел и др. Другите категории бяха за котки, папагали, рибки, зайци, хамстери и морски свинчета. Имаше новородени котета, поставени в специална кошница и облечени в рокли. Също така и огромен заек в клетка, който го носеха две деца, за да могат да го покажат на журито.  Децата истински се забавляваха, като трябваше да представят пред журито домашните си любимци, каква порода са, на колко месеца или години са и какво могат да правят те. Д-р Топчийски подчерта, че децата трябва да се поинтересуват повече за особеностите и характеристиките на животинките, за които се грижат, защото по този начин ще им е по-лесно при отглеждането им.

Между различните категории и докато журито оценяваше и подготвяше грамоти за най-добрите, на импровизираната сцена на двора се изявиха малките мажоретки с ръководител Румяна Котева и групата по зумба танци, с ръководител Ралица Струмина. Въпреки лошото и нетипично за месец май време учениците се забавляваха истински, радвайки се на целия този набор от животински видове на едно място. Всички участници си тръгнаха с храна за домашните любимци. А по-добрите, според журито, получиха и грамоти.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close