Слайд категория

Учениците от 4 „г” на НУ „Станислав Доспевски” събраха 720 лв. в помощ на две деца

uchenici dospevskiМного е приятно да се пише за деца, които мотивирани от своите класни ръководители освен, че се забавляват заедно с това и помагат. Както вече в предишен брой „Самоков 365” писа, децата от 4 „г” клас на НУ „Станислав Доспевски” и тяхната учителка г-жа Йорданка Кирова решават да раздвижат каналния ред по който децата получават своите дипломи и да направят няколко сценки, за да се представят пред родителите. Тази идея прераства в нещо по-мащабно, като г-жа Кирова предлага на режисьора Весела Колешанова да разработят цялостен спектакъл, в който дейно участие да вземе целият клас. Оттук Колешанова, водена от инициативите „Деца помагат на деца”, предлага да се придаде по-особен смисъл на труда на децата и да бъде с благотворителна цел. По този начин ще бъде и възпитателно. Решението е съгласувано с директорката на училището Мария Първанова, която се съгласява на драго сърце.

Решено е да се помогне на две деца в нужда – Димитър Лобутов ( в 3„д” клас) възпитаник на училището и Веселин Стоянов, бивш ученик на НУ „Станислав Доспевски”. И така малките зрелостници от 4 „г” клас изиграват четири спектакъла, първо пред съученици, а на 30.05.14 г и пред родителите. Общата събрана сума възлиза на 720 лв. Тя ще бъде разделена на двете деца.

Така учениците встъпват в друг етап от живота си, напускат училище ОУ „Станислав Доспевски” като са положили най-важния изпит в живота – по човечност. И то с отличен!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close