ОбществоРегионалниСамоков

Учениците от училището в с. Ярлово отбелязаха „Празници на етносите“

„Самоков 365“

Учениците от Основно училище „Васил Левски“ – село Ярлово, заедно със своите преподаватели, отбелязаха „Празници на етносите“. Училищното мероприятие е по национална програма „Заедно за всяко дете“, модул „Участвай и променяй – родителят активен партньор в училищния живот“. За втора година колективът на училището работи по тази програма и организира различни събития.

Общото мероприятие включва отбелязване на пролетните празници като Лазаровден, Цветница и Гергьовден. Учениците участваха с песни и танци в „Празници на етносите“. Отделните класове изработиха табла за различните народи и етноси.

Те придобиха знания за  традициите и обичаите на различните етноси в България. Учители и ученици говориха и по темата за ромския празник Едерлези, а момичета от прогимназиален етап изпълниха песен, свързана с празника. В края на тържеството учениците извиха няколко български хора.

Събитието завърши с благотворителен базар, в който и родителите взеха участие, като закупиха различни великденски украшения. Директорът на училището Славейка Галева сподели, че средствата от благотворителния базар ще бъдат вложени в материалната база на училището. Такъв базар се провежда не само на Великден, а и на Коледа.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close