РегионалниСъбития

Учениците от СУ “Отец Паисий” заедно в инициативата „Капачки за бъдеще“

„Самоков 365”

За втори път възпитаниците на СУ “Отец Паисий” вземат участие в кампанията „Капачки за бъдеще“. Преди няколко месеца те събират почти 80 кг пластмасови капачки, които предават за рециклиране на 0,20 лв/кг. Скоро отново поставят  във всички класни стаи и кабинети в училището бутилки, в които се събират капачки. Покрай учениците и учителите от СУ “Отец Паисий” в благородната инициатива се включват родители, приятели и познати.

„Продължаваме с пълна сила да събираме и да правим света едно по-чисто и добро място за живот!“, казват учениците от самоковското училище.

В кампанията „Капачки за бъдеще” през ноември месец 2017 г. се включиха и учениците от Обединено училище „Неофит Рилски”, които в кратък период от време успяха да съберат 13 кг. капачки. Колективът и възпитаниците oт ОУ „Христо Максимов” също са част от инициативата, както и няколко детски гради в града.

През 2017 година двама млади хора  – Мартина Йорданова и Лазар Радков подновяват кампанията за събиране на капачки. За рекордните три часа събират достатъчно капачки, за да закупуването на кувьоз за болницата в Червен бряг. Те апелират всеки, който има желание да се включи, да събира пластмасови капачки, които да носи на 14 април между 9:00 и 14:00 пред националния стадион “Васил Левски”. Осигурен е транспорт, който да ги откара до пункта за рециклиране всички капачки.

„Правим го, защото вярваме, че България и светът, като цяло, могат да станат едно по-приятно за живеене място, когато всеки от нас започне да полага ежедневни усилия за това“, споделят оранизаторите.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close