Общество

Учениците от ПТГ „Никола Вапцаров” посрещнаха пролетта с ръчно изработени неща

Анна Манова

 

Учениците от ПТГ „Никола Вапцаров” решиха да посрещнат пролетта по един по-различен начин – с всички нейни символи – щъркели, цветя, пеперуди,  лястовици, къщички за птици. И всичко това е плод на тяхното въображение и сръчност, изработено ръчно. Идеята се ражда в съзнанието на тяхната преподавателка Даниела Ковачка, която решава, че трябва да се сътвори нещо красиво и цветно, което да бъде тотален антипод на сивото ежедневие и мрачната зима. И с което, разбира се, може да се посрещне настъпващата пролет. Идеята е радушно приета от учениците, които отделят от свободното си време, за да изработят интересни и цветни неща. Даниела Ковачка е и инициатор на един от новите клубове към училището – „Роден край”, който е по проект „Твоят час”. Неговата основна цел е учениците да излязат извън рамката на класната стая и да „развържат” въображението си, но също така да научават нови и полезни неща.

И така в рамките на две седмици учениците, съвместно с Даниела Ковачка, успяват да направят щъркели, лястовички, цветя и къщички за птици. Трите къщички за птици са направени от Боби Станков /8 б клас/, който е най-младият сред тях. Той заедно със свой приятел успя да ги монтира в първия ден на пролетта на три дървета в училищния двор. В най-скоро време се очакват и посетителите на новите, както те ги определиха, „санирани” домове.

Участници в пролетната украса са и учениците от 11а, 11в и 11г – Светлин Димитров, Ивайло Зеленков, Любомира Пенчева, Виктория Чипова, Гергана Грозданова, Вероника Шейнова, Милена Миланова, Кристина Методиева, Емилия Белемезова, Йоана Минкова, Катрин Атанасова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close