КултураРегионални

ОУ „Христо Максимов” с патриотична програма „С България в сърцето” по случай 3-ти март

Жанета Димитрова

Учениците от ОУ „Христо Максимов” представиха наситена с патриотизъм разходка във времето под мотото „С България в сърцето”. Мероприятието се състоя в ритуалната зала, а поводът е 140-тата годишнина от Освобождението на България.

Тържеството уважиха кметът на Община Самоков – Владимир Георгиев, зам.кметът Люба Кленова, родители, учители и други гости. В програмата участваха всички ученици от 1-ви до 7-ми клас, облечени в традиционните народни носии и характерни за училището униформи. Под звуците на патриотична музика те рецитираха стихотворения и играха народни танци. Начало на програмата поставиха с високо вдигнати знамена „Свобода или смърт” и тържествен рецитал. Петокласничката Маргарита Бочева вдигна на крак публиката с изпълнението си на добре познатите „Излел е Дельо хайдутин”  и „Притури се планина”.

В разнообразната програма се редуваха стихове, танци и изпълнения, които успяха да докоснат публиката с посланието си. В края на програмата, директорът на ОУ „Христо Максимов” Антоанета Николова отправи своя поздрав към всички участници и гости.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close