Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Учениците от ОУ „Христо Максимов” изнесоха музикално – поетична програма в храм „Въведение Богородично”

Анна Манова

В Деня на християнското семейство – 21 ноември, учениците от първи и втори клас от ОУ „Христо Максимов” изненадаха миряните в храм „Въведение Богородично” /Долномахаленската църква/, който на този ден отбеляза храмовия си празник. Децата бяха подготвили трогателна музикално–поетична програма, с която да отправят своя поздрав на светлия ден.

Умиление във всички присъстващи, сред които множество баби, майки, каки, батковци и татковци, предизвикаха думите, идващи от най-малките. Те рецитираха, разказваха и впечатлиха с изпълненията си. Малчуганите представиха сцена, разказваща за въведението на малката Мария в храма, където й предстои да посвети живота си в служение на Бога и да се подготви за раждането на Иисус Христос. Припомниха също, че не трябва да забравят да уважават родителите, близките и възрастните хора. Талантливата певица Маргарита Бочева изпълни песента „Аве Мария”, като цялото пространство на храма се изпълни с нейния глас. Присъстващите притихнаха от цялото вълшебство, на което присъстваха. На фона на нейното изпълнение ученичките от трети, четвърти, пети, шести и седми клас направиха впечатляваща хореография, пременени в бели одежди като истински ангели. А в ръцете си държаха запалени малки свещички. За децата това не е просто един час извън пределите на класната стая, това е урок за уважение към институцията на църквата, възпитаване в християнските ценности и почитане на храмовите празници.

Програмата приключи с изпълнение на Вазовата молитва, чрез която децата пожелаха благоденствие и здраве на семействата. Те запалиха свещ в храма и оставиха едно топло чувство във всички присъстващи. За поредна година учениците от ОУ „Христо Максимов” честват Деня на християнското семейство в Долномахаленската църква, но този път го направиха по-тържествено и си тръгнаха с пожелание това да се превърне в традиция. За програмата се погрижиха учителките Румяна Павлова, Анелия Георгиева, Боряна Спасова, Любомира Тинчева и Ани Аврамова – Шейнова, които получиха поздравления за сценария, идеята и реализацията от страна на присъстващите.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close