РегионалниСамоков

Учениците от ОУ „Христо Максимов“ изнесоха час по родолюбие, посветен на Левски

„Самоков 365“

В днешния ден, когато отбелязваме 147 години от смъртта на Апостола на свободата, учениците от ОУ „Христо Максимов“ бяха подготвили час по родолюбие, посветен на Васил Левски.

Четвъртокласници, ръководени от учителката си Адела Велчева, изненадаха днес приятно учениците от всички класове. Те ги посетиха в класните им стаи, припомниха геройския живот и подвиг на Апостола, рецитираха стихове и показаха колко много са научили за делото на Васил Иванов Кунчев. Те подариха картички с клетва и лика на Левски, като приканиха всички дружно да положат клетвата и да следват в делата и помислите си завета на достойния български син.

По обяд учениците, заедно с директора Антоанета Николова и придружени от своите учители, положиха цветя и венец на паметната плоча на Дякона, пред Девическия манастир в града. След това програмата продължи във фоайето на учебното заведение с награждаване за достойно представяне и показани отлични знания и умения по английски език в ученическото състезание „Многознайко“. Децата получиха грамоти и медали. На финала второкласниците изпяха песен, посветена на Апостола.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close