ОбществоРегионалниСамоков

Учениците от ОУ „Христо Максимов” изненадаха миряните в Митрополитската църква с поздрав за Коледа

„Самоков 365”

Във втория ден на Коледа учениците от ОУ „Христо Максимов” изненадаха миряни и духовници в Митрополитската  църква „Успение Богородично” с празнични изпълнения.

сн. Пламен Лобутов

Всички присъстващи днес в храма имаха възможността да се насладят на тематично подбрани стихове, песни и драматизация за раждането на Иисус Христос във Витлеем.  В програмата взеха участие възпитаниците от втори, трети и пети клас. Най-малките в програмата бяха пременени като същински ангелчета. Седмокласничката Маргарита Бочева изпя „Тиха нощ, свята нощ”. Затрогващите изпълнения на децата просълзиха част от присъстващите. Това бе един своеобразен празничен подарък за всички.

След края на програмата Негово преосвещенство белоградчишкия епископ Поликарп и архиерейският наместник отец Михаил Колев поздравиха децата за положения труд и в знак на благодарност им подариха книжки, посветени на най-светлия християнски празник – Рождество Христово.

„От сърце благодарим на малките артисти за отзивчивостта, за положените усилия и за любовта, с която представиха програмата! Благодарим и на родителите им, които в празничния  ден се отзоваха и помогнаха да се осъществи този красив християнски празник! Благодарим на Техни преосвещенства за милите думи, топлото отношение и стойностните подаръци за децата! Да бъде светъл празникът и благословена предстоящата година за всички, да сме здрави, да има мир и светлина в домовете ни, да пребъдва любовта в сърцата ни и да продължаваме напред ЗАЕДНО!”, споделиха развълнуваните преподавателки.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close