Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Учениците от ОУ „Митр. Авксентий Велешки” засадиха фиданките, дарени от „Самел 90”

„Самоков 365”

Учениците от ОУ „Митр. Авксентий Велешки” засадиха на 16 април в двора на училището фиданките, дарени им от „Самел 90”. Това е част от кампания, организирана от самоковската фирма, свързана с отбелязване на 55-годишнината им.

В засаждането се включиха учениците от 4-7 клас, които са част от клуб „Приятели на природата – здрави в бъдеще”. Под ръководството на двете учителки Ирена Милчева и Ваня Терзийска,  децата успяха да видят как се засажда млада фиданка и се научават как да се грижат за нея, докато стане голямо дръвче. В инициативата се включи и Елена Георгиева, дъщеря на инж. Георгиев. Накрая всички се снимаха за спомен.

По повод юбилейната година на фирмата бяха раздадени дръвчета на всички самоковски училища. Засаждането започна още миналата седмица като в сряда /10 април/ се включиха ПГ „Никола Вапцаров”, СУ „Отец Паисий”, СУ „Никола Велчев”. В края на миналата седмица учениците от ОУ „Христо Максимов” и гимназистите от ПГ по туризъм се присъединиха към кампанията. Малчуганите от ОУ “Христо Максимов” направиха и оборка на обновения двор и пространството около училището.  На 15 април /понеделник/ възпитаниците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” наред със засаждането на фиданки почистиха двора и засадиха цветя в сандъчета.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close