Регионални

Учениците от ОУ „Митр. Авксентий Велешки“ и китаристите от „Акустика“ сътвориха майски празник

Жанета Димитрова

На 15 май в Младежки дом – Самоков се проведе традиционното тържество по случай 24 май. В него взеха участие учениците от ОУ „Митр. Авкс. Велешки“, с ръководител г-жа Михайлова и  ансамбъл „Акустика“ към читалище „Младост – 2003“,  с ръководител Христо Христов.

Мероприятието започна с химна на българската просвета „Върви, народе възродени“, по традиция домакинът – Латинка Щъркелова приветства гостите с добре дошли. Пожела на себе си и своите партньори неспирни творчески успехи в така благородната им мисия на просветители. Председателят на читалище „Младост – 2003“ Лили Шуманова също отправи своите пожелания към публиката, като сърдечно поздрави г-жа Щъркелова за успешната им съвместна дейност.

Майското тържество започна с най-малките деца от състава на „Акустика“, третокласниците Борко и Райко, които изпълниха „Върви, народе възродени“ и „Облаче, ле бяло“ по аранжимент на Христо Христов, както и едно парче на Елвис Пресли. С изпълненията на „Акустика“  се редуваха кратки рецитали на учениците от ОУ „Митр. Авкс. Велешки“ , посветени на българската просвета и култура. „Етюд 96“ и „Валс 103“ в изпълнение на Лори и Тео, огласиха Младежкия дом и предизвикаха бурни аплодисменти.

Ръководителят на китарния ансамбъл – Христо Христов поднесе цвете на дванадесетокласничката Виктория, която догодина ще бъде студентка и напуска групата на „Акустика“. Като поздрав за нея прозвучаха изпълненията на третокласничката Стефи и на дуета Криси и Габи. Кулминацията на тържеството бе представянето на петорката в състав – Венеса, Ванката, Стефи, Таня и Митко.

По традиция Латинка Щъркелова предизвика любознателността в публиката с тематични въпроси по повода и раздаде награди. Изненади имаше за учениците от ОУ „Митр. Авкс. Велешки“ и децата от ансамбъл „Акустика“. Раздаващата се обикновено  г-жа Щъркелова, този път беше наградена на своя територия, грамотата й връчена от „Младост – 2003“ я трогна изключително и тя едва успя да изкаже своите благодарности. Пожелаха си успешна съвместна дейност и общи поводи за празнуване.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close