Обща категория

Учениците от НУ „Станислав Доспевски” показаха обичта си към книгите

Анна Манова

Малчуганите от четвъртите класове на НУ „Станислав Доспевски” показаха колко много обичат книгите и как през априлската ваканция, заедно с игрите, са намерили време и да почетат. Домакин на детското събитие беше Младежки дом – Самоков и отговорникът Латинка Щъркелова. Събитието се проведе на 26 април. Поводът беше отминалият Световен ден на книгата /23 април/. Щъркелова поздрави децата, като им подчерта колко е важно да бъдат добри ученици и да четат възможно най-много книги, това ще е сигурен гарант за успех. Освен това допълни, че трябва да се прави разлика между съвременните технологиите и реалния досег с книгата, който е много по-ценен. Последва забавна викторина, на която децата показаха колко много знаят, познават произведения, автори и герои.

А жури в състав – председател Светла Зографска и членове Илияна Атанасова и Делян Василев имаха трудната задача да изберат най-добрите след най-добрите. Но преди това малките ученици рецитираха стихотворения на Петя Дубарова, Иван Вазов, разказаха арабски приказки, четоха комикси, демонстрираха какво правят през междучасията. Двете ученички Мария-Анджела Красимирова и Елена Стоименова впечатлиха с лично творчество.

Отличия имаше за всички, които са отделили време да четат. Наградата за най-добър четец отиде при Соня Йорданова, за най-добър разказвач при Денислав Данев. Елена Стоименова беше детето прочело най-много книги. Наградени бяха още Ния Малчева, Лилия Василева, Георги Даганов. За цялостно участие получиха награди Стефания Вукадинова и Мария – Анджела Красимирова. А Петър Крумов си тръгна с награда за своето най-артистично участие

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close