ОбществоРегионалниСамоков

Учениците Никола Бозов, Ния Малчева и Иван Зарев с  награди за есе „Спортът в моя живот“ на Младежия дом

“Самоков 365”

Учениците Никола Бозов, Ния Малчева и Иван Зарев получиха вчера своите награди за първите три места в конкурса за есе на тема „Спортът в моя живот“. Конкурсът е ежегоден и се организира от Младежки дом – Самоков съвместно с клуба по тенис на маса и е по повод Деня на народните будители. Целта му е да провокира учениците между 5- 12 клас да пишат есета и да изказват личната си позиция по зададена тема.

Тази година в конкурса се включиха 19 ученици от различни самоковски училища – СУ „Никола Велчев“, ПГ „Константин Фотинов“ и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. За първи път имаше и участник от друг град – 17 – годишна ученичка от Петрич.

Тричленна комисия с председател Веска Тодорова – гл. експерт „Връзки с обществеността“ към Община Самоков и членове Елена Петкова – експерт в отдел „Образование“ и журналистът Анна Манова определиха носителите на първите три места. Седмокласникът от СУ „Никола Велчев“ Никола Бозов бе отличен с първа награда, а след него се наредиха шестокласниците Ния Малчева /ПГ „Константин Фотинов“/ и Иван Зарев /СУ „Н. Велчев“/. Наградите им бяха връчени от зам. – кмета Люба Кленова и авторката Павлина Павлова. Павлова бе гост в Младежкия дом по покана на Кирил Москов – председател на клуба по тенис на маса и част от Ротари клуб – Самоков. Тя представи част от многообразното си и богато творчество. Павлина Павлова е поетеса и белетристка, автор на 64 книги, издадени през последните 35 години в различни жанрове. През лятото на 2019 година авторката бе отличена с почетен плакет на Съюза на българските писатели.

Уредникът на Младежкия дом Латинка Щъркелова поздрави присъстващите в залата като отбеляза значимостта на Деня на народните будители за нашето развитие като народ и в частност на нашия град. Тя пожела здраве и творческо вдъхновение на всички съвременни будители, които се грижат за духовното ни извисяване. Всички участници в конкурса за есе получиха грамоти. От своя страна Щъркелова получи грамота за принос в дейността на клуба по стрелба лично от секретаря на спорния клуб Димчо Петров и книга от писателката Павлина Павлова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close