ОбществоРегионалниСамоков

Учениците на Деница Каймаканова – Рени Савова и Теодор Малинин с призове от Международен фестивал на прическата и красотата

Анна Манова

Отлично представяне направиха учениците на фризьора Деница Каймаканова – Рени Савова и Теодор Малинин на XXII Международен фестивал на прическата и красотата, провел се в края на септември в София. Те бяха единствените представители от Самоков сред конкуренция от участници от България, Италия, Сърбия, Македония и Албания.

 

Рени Савова и Теодор Малинин, които са част от тримесечен курс за фризьори в самоковско студио, се конкурираха с хора, натрупали значителен стаж в областта. Няколко дни им отнема да се подготвят за конкурса. Във фестивала могат да участват майстори фризьори, ученици от професионални гимназии и центрове за професионално обучение. Конкурсната програма има за цел да популяризира професията на фризьора, да покаже модните тенденции и техните изпълнения, да повиши професионалния опит. Категории са две – Junior, включващ ученици от цялата страна и Senior – категория за млад фризьор. Второто направление дава възможност за избор на представяне на ежедневна дамска прическа, вечерна и булчинска прическа или ретро визия. Младите фризьори, показаха добри умения и впечатлиха с умело поднесени романтични ретро визии, близки до стила на популярната Мерилин Монро. Това им гарантира престижните първо и второ място в конкурса, в категорията „Ретро прическа”. Рени и Теодор залагат именно на ретрото, защото дава възможност да се направи едно пътуване назад във времето на 30-50 години на миналия век. Времето за изпълнението на задачата е 40 минути, а оценката се формира от стила на прическата и цялостната визия. Техни модели бяха наставникът им Деница Каймаканова и Ваня Мартинова. Специални поздравления получиха и от председателя на международното жури стилист Капанов, който ги адмирира за избора на категория и включването в духа на 50-те години.

„Няма нищо по-хубаво от това да вдъхнеш кураж на човек, който започва някакво ново начинание в живота си. Възхищавам се на хора, които имат цел и не пилеят времето си. Онзи пламък в очите му вещае успех. Няма нищо по-ценно от това да кажеш: “До теб съм!” на този, които има нужда, за да може някой да го каже и на нас. Много съм горда с представянето на учениците ми. Те показаха, че с кратка подготовка и старание могат да постигнат висоти!“, заключи Деница Каймаканова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close