ОбществоРегионалниСамоков

Учебна компания от ПТГ „Никола Вапцаров” сред най-добрите в страната

Дванадесет учебни компании от София, Самоков, Бургас, Пловдив, Благоевград, Пазарджик, Търговище, Велинград и Русе бяха сред одобрените кандидатури на Учебни компании за първия уъркшоп, състоял се на 12 и 13 януари 2018 г. в JA Starup Hambar, София Тех Парк.

Финалната селекция е направена на база предмет на дейност на учебната компания. Учебна компания „La Curve Doll“ /„Извивките на куклата”/, ПТГ “Никола Вапцаров”, Самоков от 11 в клас се състои от 12 ученици- акционери с предмет на дейност моден дизайн на дрехи за тийнейджъри. Ръководител на компанията е Цветелина Николова. След проведено заседание акционерите решиха на обучението в град София участие да вземат Ася Георгиева и Велислава Кирилова.

Дизайн мисленето е широкоспектърна методология и радикален подход към иновациите, който поставя в центъра си потребителските опит и преживяване (human-centered design). То може да бъде дефинирано като комбинация от емпатия към човека и контекста на проблема, креативен творчески подход при търсенето на идеи и рационалност при анализа, и подбора на решения. Това е структуриран процес за генериране на иновативни решения със свои принципи и инструменти. Обучението бе посетено от журналисти от Европа, отразяващи българското председателство с членовете на Обществения съвет за Европредседателството. Чуждестранните журналисти проявиха интерес към националните политики в областта на младежкото предприемачество в контекста на препоръките на ЕС като ключов фактор за успешно икономическо развитие. Участието в това обучение е от изключително полезно за доусъвършенстване на продукта и дейността на учебната компания, на която й предстоят множество участия на изложения и състезания.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close