Седмицата

Учебната година в СУ „Никола Велчев” започна

SportnoКрум Крумов

Учебната 2014/2015 година в СУ „Никола Велчев” започна. Тържеството бе открито от директора на СУ “Никола Велчев“ Наташа Захариева с думите: „Богатството на едно училище не се измерва в големината на сградите, в броя на класните стаи и компютрите, а с бъдещи надежди в спорта на СУ ”Никола Велчев”. Скъпи ученици, добре дошли отново в училище. Днес на първия учебен ден идват и най-малките ни ученици-петокласниците. Безспорно най-развълнувани са те, защото за първа година прекрачват прага на нашето училище. На тях пожелавам незабравими дни, умножете знанията си, превърнете се част от нашите традиции, успехи в обучението и спорта, и вяра в учителите, с които ще бъдат заедно.Вълнуващ е празникът и за дванадесетокласниците.За тях това е последният първи учебен ден.Желая на всички вас да надминете успехите и спортните постижения на предходния випуск,успешно дипломиране и реализация в живота!”.

Кметът на община Самоков приветства всички със стимулиращи думи, изразявайки уважение към стремежа да се изградят знаещи и мoжещи личности в училището.
Доцент Румяна Коларова – министър на образованието и науката, изпрати приветствено  писмо  до ръководството на спортното  училище. Почетни гости на тържеството бяха председателят на ОбС – Силвия Стойчева, кметът на община Самоков – Владимир Георгиев, зам.-кметовете – Васил Сайменов и Радослав Стойчев, регионален инспекторат по образованието София Област – Атанаска Делева и зам.-директорът на СУ“Никола Велчев“- Елена Ненкова.
В училището учат 175 ученици, от които 18 са в новоприетия 5 клас, с класен ръководител Венче Терзийска.
През изминалата учебна година резултатите по общообразователна и спортна
подготовка са по-добри от предходната. Училището завърши учебната 2013/14 година със среден успех много добър /4,80/, в сравнение с миналата година /4,75/.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close