Седмицата

Учебната година в НУ „Станислав Доспевски” започна с нов директор и в нова сграда. Министър Ивайло Калфин присъстваше на откриването

kalfinАнелия Балабанова
Първият учебен ден в НУ „Станислав Доспевски” тази година беше по-различен – с нов директор и реновирана училищна сграда по проект „Красива България”. Импровизирано тържество, на което възпитаниците на училището показаха какво могат, съпътстваше първия удар на звънеца. Най-развълнувани бяха първокласниците и децата от предучилищната група – общо 124 на брой, които за пръв път прекрачиха училищния праг. Освен по-уютно учебното заведение вече ще бъде и по-топло заради извършените строително-ремонтни дейности през лятото.
В присъствието на вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, народните представители Ирена Коцева, д-р К. Ковачка и Радослав Стойчев общински съветници, както и общинското ръководство в лицето на кмета Вл. Георгиев и зам.-кметовете Сия Шехтанова и Васил Сайменов беше поставено началото на новата учебна 2015/2016 година и направено своеобразно откриване на обновената сграда. Сред гостите бяха и представители на „Красива България” , както и изпълнителят на проекта за реновиране на НУ „Станислав Доспевски” – Васил Божков. Празничен водосвет отслужи отец Георги Николов. Всички те пожелаха на малчуганите, техните преподаватели и родители една успешна учебна година. Думи за благодарност за всеотдайната работа получи досегашната директорка на училището Мария Първанова. Много цветя имаше и за нейната наследничка Камелия Асенова. Прочетени бяха поздравителни адреси от народния представител Радослав Стойчев и Росица Иванова.
След приключването на официалната част Ивайло Калфин кратък брифинг за медиите. „Училището е най-хубавата българска институция, в която освен на знания, децата се учат и на родолюбие, затова средата трябва да бъде достатъчно добра”-заяви вицепремиерът и обеща бъдещо добро сътрудничество между програма „Красива България” към МТСП и Общината. Във връзка с предстоящите избори той коментира, че АБВ, чийто зам.-председател е, ще подкрепи досегашния кмет Вл.Георгиев и ще се явят със собствена листа за съветници. По отношение на селата ще има кандидатури, но не навсякъде.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close